Payroll

Payroll, Ondernemend, maar geen ondernemer?

U bent ondernemend, maar dat wil niet zeggen dat u een onderneming gaat starten. Stel u vindt een opdrachtgever die voor u een klus heeft. Dan zijn er drie mogelijkheden die u kunt kunt overwegen.

  • – U gaat in loondienst voor de duur van de klus. Veel opdrachtgevers willen wel dat de klus gedaan wordt, hebben daar een zak met geld voor over, maar peizen er niet over om u in dienst te nemen. Dat laatste schept verplichtingen voor de opdrachtgever. 
  • – U wordt ondernemer en gaat deze opdracht uitvoeren. Een bedrijf starten heeft grote gevolgen voor uw eventuele uitkering en u neemt het ondernemers risico.  
  • – U zoekt een payroll bureau die uw opdracht zal verlonen. Dit heet payrolling. U komt op de loonlijst van het payroll-bureau. Het payroll bureau neemt de klus aan van de opdrachtgever. Het resultaat is dat u werknemer bent, WW recht opbouwt en verzekerd bent voor ziekte en invaliditeit.

Personeel inhuren als ondernemer.

Bent u een kleine ondernemer dan is het soms een flinke belasting om tijdelijk personeel in dienst te nemen. Een bureau in de arm nemen di alles voor u regelt tegen een vooraf afgesproken bedrag is dan een oplossing. Ook dit heet payrollingU schrikt misschien van de tarieven, maar bedenk dat het payroll-bedrijf een flink stuk van het ondernemers risico overneemt: ziekte van de werknemer of faillisement van de opdrachtgever. Verschillende grote en kleine uitzendbureau’s doen aan payroll. Er zijn ook bureau’s die zich meer richten op het uit handen nemen van de personeelsadministratie.

Enkele bureau’s

Hieronder enkele bureau’s die aan payrolling doen. Het zijn voorbeelden. Gebruik de sites om uw kennis te verdiepen.

Easystaff / Easyworx

De site geeft een duidelijke uitleg.

https://www.easyworx.nl/

Staffable

De site geeft een duidelijke uitleg. Dit bedrijf is aangesloten bij de NBBU. http://staffable.nl/

Payingit International

dit bedrijf is referent bij de IND en kan ook payroll diensten bieden voor kenniswerkers. www.payingit.nl en payingit.nl/it-international/

Salure

biedt ook een Internationaal HR-platform. Ook voor internationale verloningsvraagstukken kunt u hier terecht.

http://www.salure.nl/salarisadministratie/uitbesteden-salarisadministratie

Andere voorbeelden.

http://www.payroll-utrecht.nl/

http://www.deltahr.nl/